Az idők változásával, a vállalatoknak is változtatniuk kell a munkatársaikhoz való hozzáálláson, az őket érő külön juttatásokon. Egyre inkább szükség van a közös időtöltésre, egy igazi közösség kialakítására. Egy céges karácsonyi vacsora remek alkalom lehet ennek a hangsúlyozására, hiszen ilyenkor az ember már az ünnepre hangolódik.
Igen ám, de megszervezni egy ilyen rendezvényt nem egyszerű, sok plusz munkát igényel az utánajárás, hogy hol legyen, milyen legyen a vacsora, milyen programok legyenek stb. Ebben segítünk egy rövid összefoglalóval.

A helyszín, a programok és a gasztronómia

Egy mindent megalapozó kérdés a céges karácsonyi vacsora helyszíne, hogy hol is szeretnénk lebonyolítani a rendezvényünket. Ehhez érdemes figyelembe venni néhány praktikussági szempontot:

• Fontos, hogy olyan helyen legyen, ahol nincs csendkorlát, tehát az esetleges hajnalig tartó buli is kivitelezhető legyen.

• Ha a belvárosban gondolkodunk, mindenképp nézzünk utána, hogy hol lehet könnyen és jól parkolni, hiszen ki szeretne még 10-15 percet sétálni a kocsitól a vacsora helyszínéig?

• Nem egy hátrány, ha a helyszín rendelkezik saját cateringgel vagy ha étteremben lesz megtartva az esemény, akkor előre megbeszélt menüajánlatokban érdemes gondolkodni, hogy ne kelljen a végtelenségig böngészni az étlapot.

• Előny, ha már ismerjük a helyet, tehát tudjuk, hogy a személyzet jó tempóban dolgozik, nincsenek esetleges üresjáratok, unalmas időszakok. Továbbá, ha néhányan többet isznak a kelleténél, vagy a hangulat a tetőfokára hág, akkor is tudják kezelni a rendezvényt.

Programok tekintetében figyelembe kell venni, hogy milyen stílusú lesz a vacsora. Mennyire kötött, illetve kötetlen, mi fér bele a szórakozásba. Az esetleges év végi jutalmak kiosztásáról mindenképp beszéljünk az érintettekkel, hogy senkit ne érjen felkészületlenül. Ha kötöttebb, elegánsabb a vacsora, akkor jó ötlet lehet egy ismert fellépő, humorista, egy táncbemutató. Amennyiben kötetlenebb a légkör, akkor szóba jöhet csapatjáték, kaszinójáték, lazább fellépők, bemutatók, valamint a zene szempontjából akár egy ismert DJ is tiszteletét teheti. Fontos, hogy olyan programokat szervezzünk, ami nem kínos senkire nézve, és mindenkinek lehetősége van jól érezni magát.

Ha meg szeretnénk örökíttetni az est fontosabb pillanatait, akkor érdemes elgondolkodni egy fotós szerződtetésén is a rendezvény idejére. Ehhez nyújthat még jó ötletet a fotófal is, ami egy kézzel fogható, hazavihető emlékkel szolgál a továbbiakban.

Népszerű céges karácsonyi vacsora helyszínek Budapesten

Amennyiben egy elegáns, letisztult rendezvény megkomponálása a cél, remek helyszín lehet a Buda legszebb helyén lévő Lovasút Kulturális és Rendezvényközpont. Ez a XII. kerület Zugligeti út 64 szám alatt található, nemrég kapta vissza régi pompáját. Kár lett volna veszni hagyni, hiszen kiemelkedő történelmi múltra tekint vissza a kerület szempontjából.

A klasszikus elegancia képviseletében mi más is szerepelhetne az első helyen, mint a jól ismert Gerbeaud Kávézó, ahol rengeteg céges rendezvényt bonyolítanak évente. A nívós helyszínre tekintettel mindenképp hivatalosabb, elegánsabb rendezvények szervezése esetén ajánljuk.

Végül, azoknak, akik a kötetlenebb rendezvényt preferálják, remek helyszín lehet a Zsófia Rendezvényhajó. Itt a fesztelenebb légkör, ami inkább dominál a programok tekintetében. A kilátás rendkívül szép, főleg este, amikor a kivilágított fővárosban gyönyörködhetünk.

Ha pedig nem ugrana fejest a rendezvényszervezésbe egyedül, keressen minket, levesszük ezt a terhet a válláról!