A jó rendezvényszervező ismérvei I.

A jó rendezvényszervező ismérvei I.

Bemutató1

A magyar nyelvű és nemzetközi internetes színtér egyaránt hemzseg az olyan témájú cikkektől, írásoktól, amelyek a minél eredményesebb munkavégzés, a jobb teljesítmény érdekében adnak tanácsokat és intelmeket, segítenek abban, hogy hatékonyabbak legyünk. Léteznek olyanok, amelyek különböző hivatásokra szorítkoznak, s arról beszélnek, hogyan haladhatsz előre ezeken a pályákon – mi a helyzet a rendezvényszervezéssel?

A közhelyeket, bár a legtöbben nem szeretjük, mégis megvan az a tulajdonságuk, hogy gyakran igaznak bizonyulnak: egy ilyen közhelyet veszünk most elő, ugyanis a rendezvényszervezéshez is elsősorban elhivatottság és lelkesedés szükséges, mint sok más karrier esetében.

Annál is inkább, hiszen ehhez a hivatáshoz az átlagosnál is több energia, jobb kommunikációs- és kompromisszumkészség, stratégiai gondolkodás szükséges, üzleti érzékkel és persze az elengedhetetlen kreativitással megfűszerezve. De haladjunk sorjában!

 

Kommunikáció, kommunikáció, kommunikáció

Rengetegszer halljuk ezt a szót manapság, és esetünkben különösen fontos: e nélkül nem boldogul az, aki ebben a szakmában szeretne dolgozni. A kiváló kommunikáció és párbeszédkészség elengedhetetlen mind a leendő partnerek megszerzéséhez, mind pedig az ügyfelek megszólításához és igényeik kielégítéséhez, álmaik megvalósításához. Nem csak az a rendezvényszervező feladata, hogy tető alá hozzon egy eseményt: pontosan olyannak kell lennie, amilyennek a megrendelő eltervezte.

 

Stratégikus gondolkodásmód, rendszerezés, rugalmasság

Ezeket a tulajdonságokat azért szedtük egy csokorba, mert végeredményben mind az átláthatóságot és a szervezettséget szolgálják – és hogyan kerül ide a rugalmasság? Bizony sokszor előfordulhat, hogy egy-egy részlet nem úgy alakul, ahogyan eredetileg szerepelt a tervek között, egy partner lemondja az együttműködést, esetleg több – vagy kevesebb – vendéggel kell számolni; ilyenkor nélkülözhetetlen, hogy higgadtan, ámde rugalmasan orvosoljuk a problémát. (Ehhez viszont elengedhetetlen, hogy a lehető legnagyobb rend és fegyelmezettség uralkodjon a teendőket illetően.)

Ez még csak a bemelegítés – a jövő héten beszámolunk arról, miért is fontos a kreatív látásmód, a higgadtság, vagy éppen a részletekre való odafigyelés!

2016-03-17T12:35:06+00:00