A rendezvényszervező legjobb barátai

A rendezvényszervező legjobb barátai

13.heti kép

A mostani cikkünkben kissé könnyedebb vizekre evezünk, és eláruljuk, kik azok a barátok, melyek azok az ismeretségek, amelyek rendkívül jó szolgálatot tehetnek bárkinek, aki a szakmában dolgozik. Olyannyira, hogy ezek az emberek nem csak barátnak lehetnek kitűnőek, de még a csapatodban is helyük lehet!

 

Barátokra mindnyájunknak szükségünk van: azokra, akik mellettünk állnak, ha bajba kerülünk, akik akkor is őszinték velünk, ha az igazság éppen fájdalmas, és természetesen akkor is velünk vannak, ha a legkellemesebb pillanatainkat szeretnénk megosztani. Sőt, akár a munkában is segítségünkre lehetnek: vannak például olyan speciális foglalkozástípusok vagy tevékenységi körök, amelyek nagyban előremozdíthatják egy rendezvényszervező praxisát. Szóval milyen barátokat is kell keresned?

 

Grafikus

Szinte nem is szükséges kifejteni, miért áldásos a szakmában egy grafikus tevékenysége: nem csak a vállalkozásnak van szüksége egységes arculatra és dizájnelemekre, de akár rendezvényenként indokolt lehet egyedi megoldások megtervezése és kivitelezése (meghívókhoz, szórólapokhoz, plakátokhoz, stb.). Egy újító szellemű és ügyes kezű grafikus barát aranyat ér! Szorosan a nyomában van a webdizájner, akire hasonló feladatok hárulnak némi programozással megspékelve.

 

Szövegíró

Rendezvényszervezőként a legfontosabb az események koordinálása és lebonyolítása, ez magától értetődő – a megfelelő brandépítéshez és kapcsolatteremtéshez azonban ma már elengedhetetlen a minőségi tartalomkészítés és –szolgáltatás. Mit is jelent ez? A jó szövegíró segíthet az érdeklődést felkeltő vagy fenntartó (akár promóciós célú) anyagok létrehozásában, amelyek kapcsolatot teremtenek a meglévő ügyfélkörrel, valamint új kliensek bevonzására is alkalmasak. Írhat blogot, beszámolókat, menedzselheti a vállalkozás közösségimédia-felületeit: sokrétű, de kifizetődő munka.

 

Technológiai zseni

Ez az embertípus nem feltétlenül kötődik egy bizonyos foglalkozáshoz (persze nagyobb eséllyel lehet például informatikus vagy mérnök az illető), mindenesetre jellemzője, hogy kiválóan ért a legújabb technológiai vívmányokhoz, ismeri a funkcióikat, tisztában van előnyeikkel és a használatukkal. Segíthet a legújabb módszerekkel modernizálni a rendezvényeket, vagy akár az egész vállalkozást – a korral haladni kell!

Bár róluk nem tettünk külön említést, természetesen fontos segítséget nyújthat, ha van a baráti körünkben egy tehetséges fotós, egy kiváló szakács, egy reklámszakember – mindazok, akik a maguk módján emelhetik rendezvényeid színvonalát. Ráadásul a közvetlen csapatodban is sokkal előnyösebb barátokkal dolgozni – a hatékony együttműködés garantált, így pedig nemcsak a magánéletben, de a professzionális színtéren is örömet okoznak!

2016-03-30T12:42:55+00:00