Hogyan lehet belőled sikeres partiszervező?

Hogyan lehet belőled sikeres partiszervező?

webkép

Buli- és partiszervezőnek lenni nagy álom sokak számára, hiszen kissé felelőtlenül azt gondolhatják, a szakma elsajátításával vagy megkezdésével maguk is az éjszakai vagy a társasági élet közepébe csöppenhetnek. Természetesen ennél jóval komolyabb kihívásról van szó, amelynek a sikeres teljesítéséhez ugyanúgy a megfelelő kompetenciákra és rátermettségre van szükség, mint bármely más szakmában.

A kapcsolatépítés ebben az esetben is alapvető és nélkülözhetetlen, így kezdetben nem árt felvenni a kapcsolatot más partiszervezőkkel és nem utolsósorban szolgáltatókkal, forgalmazókkal. Hasonlóan fontos a gyakorlat és a tapasztalatszerzés, de senki sem kezd profiként: előfordulhat, hogy segédkezéssel, önkénteskedéssel, vagy apróbb munkákkal kell kezdenünk a ranglétra meghódítását, s ez akár hosszabb ideig is eltarthat. Minderre szükség van ahhoz, hogy az alapoktól és belülről láthassuk a szakma fortélyait, alakulását.

Elegendő tapasztalat birtokában megkezdődhet az önálló út kitaposása, ehhez azonban konkrét elképzelésekre és célokra van szükség. Ki a célcsoport (korosztály, foglalkozás, ízlés)? Milyen jellegű bulikat, partikat szeretnénk megszervezni? Melyek a célcsoportunk által frekventált helyszínek, szolgáltatások? Ezen kérdések megválaszolására feltétlenül szükség van ahhoz, hogy egyáltalán belevághassunk a vállalkozásba.

Ezután jöhetnek az ügyfélkör kiépítésének első lépései: a networking, azaz a kapcsolatépítés egy újabb fázisa, amikor is az általunk nyújtott szolgáltatás hírét és elérhetőségét kell eljuttatnunk minél több emberhez. A közvetlen környezetünk és az előzőleg kialakított kapcsolati tőkénk bevetése mellett elengedhetetlen az internet és a közösségi média által nyújtott terjeszkedési lehetőségek kiaknázása. Ehhez – is- szükség lehet anyagi befektetésekre.

Természetesen minél több ügyfél választ majd bennünket, annál gyorsabban bővül majd az ügyfelek köre is – ideális esetben. Ne feledkezzünk meg arról sem, hogy ez a foglalkozás és életmód sokkal inkább szól a kihívásokról, a kreativitásról, a talpraesettségről, semmint a féktelen bulizásról

2016-01-28T08:42:16+00:00