Kifelé az irodából! Csapatépítés szabadtéren I.

Kifelé az irodából! Csapatépítés szabadtéren I.

                                                                           a-young-woman-finding-a-1

Nyakig vagyunk a tavaszban, és egyre közeledik a nyár – jogos tehát, ha a dolgozók, alkalmazottak a szokásosnál is nehezebben viselik az irodai létet, a négy fal szorítását. Ha egyébként is tervben van egy csapatépítés a közeljövőben, miért ne lehetne a szabadban megszervezni? Ötleteket mutatunk.

Természetesen egyáltalán nem akadály, ha a soron következő csapatépítő megszervezéséhez szűkebb büdzsével rendelkezik a cég vagy a munkahelyi kollektíva. Mindenki tudja, hogy a kellő kreativitás birtokában bármi megoldható, így kisebb költségekkel is lehetséges élvezetes programot összehozni. Elegendő csak az ételről-italról „professzionálisan” gondoskodni, hiszen a jól ismert, akár gyerekkori emlékeket is felelevenítő játékok és kihívások is nagyszerűen kitölthetik a csapatépítés idejét. Ügyességi feladatok, csapatjátékok alkalmasak erre a feladatra – sőt akár versenyt is hirdethettek, hogy még jobban motiváljátok magatokat és a kollégákat. Ha mindenképp szeretnétek kihozni ebből az opcióból a maximumot, akár jótékonysági futás vagy versengés is kerekedhet belőle.

Ha mégis valami specifikusra, szervezettre vágynátok, érdemes kiszemelni egy vidéki nagyvárost, és felfedezni a rejtett kincseit – ha nem a fővárosban dolgoztok, érdemes oda is ellátogatni vezetett túrák keretében, de akár közösen is megbeszélhetitek, hogy mire vágytok igazán. Nem biztos, hogy mindenkit a múzeumok és az épületek érdekelnek leginkább – végigjárni például a legjobb street food pontokat sokkal izgalmasabb!

Az egyre népszerűbb geocaching, avagy GPS-kincskeresés is remek lehetőséget nyújt a közös szórakozásra. Akár ti magatok is elrejthettek egy saját geoládát valahol az országban, hogy a társaitok megkeressék, de előkészület nélkül is játszattok a hivatalos magyar geocaching honlapról. Ez egyszerre jelent testmozgást, izgalmakat, és az együttműködés, a közös munka elősegítését is.

Mivel rengeteg alternatíva adott a szabadban lezajló csapatépítő programokhoz, jövő héten is ezzel a témával jelentkezünk, még több ötlettel és inspirációval.

2016-04-22T13:24:44+00:00