Kifelé az irodából! Csapatépítés szabadtéren II.

Kifelé az irodából! Csapatépítés szabadtéren II.

04.27

A legutóbbi bejegyzésben megkezdett irányt folytatva ezen a héten is a szabadban levezényelhető csapatépítő programokat ajánlunk munkahelyi kollektíváknak. Mert a szabadban lenni nemcsak egészségesebb és felszabadítóbb, de olykor sokkal szórakoztatóbb is!

Múlt heti cikkünkben többek között olyan lehetőségeket vetettünk fel, mint a geocaching vagy a különféle szórakoztató csapatjátékok. Hogyan töltheted el még kellemesen munkatársaiddal ezt a napot vagy időszakot – milyen programot szervezz alkalmazottaidnak, hogy ne csak kötelességként éljék meg a csapatépítést, de kellemes elfoglaltságként is?

Egyszerű és költséghatékony, mégis barátságos megoldás egy hamisítatlan szabadtéri piknik, ahová akár mindenki maga hozhatja a finom enni- és innivalót, vagy fel is osztható, hogy ki vállalja az étel, ki pedig az italok biztosítását. Egy pikniken nemcsak jól lehet lakni, de jókat is lehet beszélgetni, vagy akár levezetésként játszani is (frizbi, labdajátékok, stb.).

A rátermettebb munkaközösségeket felvillanyozhatja egy airsoft- vagy paintball-mérkőzés ötlete. Nagyszerű alkalom a mindennapi feszültségek levezetésére, a csapatszellem erősítésére, és nem utolsósorban igazi szórakozás is. Sőt a legtöbbször inkább jó móka, mint komoly verseny barátok és kollégák közt.

Hogy összeköthessétek a kellemeset, a hasznosat és az érdekeset is, szervezhettek túrákat illetve látogatásokat, amelyek centrumában Magyarország fantasztikus értékei állnak. Bejárhattok akár egy, akár több Nemzeti Parkot, vagy megnézhetitek a múlt hangulatát hűen megőrző, szinte egy másik világba kalauzoló skanzeneket, vagyis szabadtéri múzeumokat. Ezek a helyek mindenkit megbabonáznak: amellett, hogy tanulhattok a régmúlt és a különböző tájegységek történelméről, szokásairól, rengeteg új ismerettel is gazdagodhattok (Szentendre, Hollókő, Ócsa, stb.).

Ha szeretitek a szép, különleges helyszíneket, és a testmozgás is kedvetekre való, egy közös vízitúra remek választás lehet. Az akár egy-, akár többnapos kalandozás alatt csodaszép tájakkal találkozhattok, miközben tulajdonképp sportoltok is. A többhajós csapat akár versenyre is kelhet egymással!

Bármelyik program mellett is döntsetek, a lényeg, hogy odafigyeljetek egymásra, erősítsétek a kommunikációt és a problémamegoldó készségeteket – és persze, hogy jól érezzétek magatokat!

2016-04-27T10:51:55+00:00