Kiscelli Múzeum

Kiscelli Múzeum

Kiscelli Múzeum

A barokk épületegyüttesben a földszintes melléképületek karéjából emelkedik ki az egyemeletes kolostorépület a sekrestyével és az oratóriummal. A templom építése után kedvelt zarándokhellyé vált. Amikor II. József rendelete 1783-ban megszüntette a rendet, a templom és rendház állami tulajdonba került. Ezután volt kaszárnya, katonai kórház, hadastyánok laktanyája és katonai szerszámraktár is. A XIX. század végén üresen állt, ekkor vette meg Schmidt Miksa bécsi bútorgyáros, aki viszont végrendeletében a fővárosra hagyta, azzal a kikötéssel, hogy múzeum legyen benne.

 

Templomcsarnok

Az elmúlt évszázadok során többször átépített Templomtér a múzeum legkülönlegesebb kiállítási és rendezvényhelyszíne. A rusztikus, vakolatlan falak között ma is érezhető az egykori szakrális tér emelkedettsége. Az egykori kolostor Oratóriuma ma kisebb időszaki kiállításoknak ad helyet.

A Templomcsarnok a múzeum legnagyobb terme. Hatalmas belmagasságának, különleges atmoszférájának köszönhetően rendkívül alkalmas filmforgatások, egyedi produkcióval ellátott céges rendezvények, díszvacsorák, koktélpartik lebonyolítására.

 

Szoborcsarnok

A Szoborcsarnok éppúgy alkalmas kisebb létszámú önálló rendezvényekre, mint a Templomcsarnokban zajló rendezvény vendéglátásának, kapcsolódó programjainak befogadására.

 

Belső udvar

Jó idő esetén kitűnően hasznosítható a múzeum Belső udvara. Nyár esti koktélpartikra, lazább hangvételű, kötetlenebb partnertalálkozókra vagy szabadtéri zenés programokra kiválóan alkalmas.

 

Kripta

A Kripta egyedi adottságainak köszönhetően alkalmas a Templomcsarnokban tartandó rendezvények programjának elhelyezésére, vagy önálló tematikus partikra, mint például vámpírparti.

2013-12-09T12:47:27+00:00