Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

A Galéria nem csak a jó ismert főépülettel, de két másik rendezvényhelyszínnel is kecsegtet. Az újdonságnak számító Kőtár és a volt Ludwig Múzeum területe is kitárta kapuit a rendezvények előtt.

 

Állófogadások

A helyszínt azokra az eseményekre ajánljuk, ahol cél a vendégek bőséges megvendégelése, elegáns, reprezentatív formában.

Széles étel- és italválasztékával, látványos, alkalmi megjelenésével kiváló hátteret biztosít a kapcsolatépítéshez. 3-5 órás időtartamra ideális gasztronómiai esemény.

 

Koktélpartik

Rövid időtartamú, társasági eseményekhez ajánlott, azokat kísérő és nem önálló programként javasolt fogadási forma, ahol a fő cél, hogy a vendégek kellemes hangulatban tudjanak egymással beszélgetni. Nem javasoljuk főétkezések idejében, mert kínálata nem éhségoltó, csak a beszélgetés melletti csipegetést szolgálja. Jellege miatt leginkább kiállítás-megnyitók, díjátadók, színházi események után ajánljuk.

 

Ültetett fogadások

Azon események jellemző fogadásformája, ahol kényelmes körülmények között elegáns és széles kínálatot szeretnénk a vendégeknek biztosítani. Kötetlen hangulata és megjelenése miatt kiváló forma műsoros estekre, illetve olyan eseményekre, ahol cél, hogy a vendégek kényelmes körülmények között tudjanak ismerkedni, beszélgetni. Hosszabb, általában 3-8 órás időtartamú, reprezentatív jellegű rendezvények fogadási típusa, a vendégek leültetése 10-12 fős körasztaloknál történik.

 

Gálavacsorák

Protokolláris, elegáns fogadásforma, amely javasolt bálok, üzleti vacsorák, műsoros estek lebonyolítására. A vendégek 10-12 fős körasztalainknál, vagy egyedülállóan új ovális asztalainknál fogyasztják el a menüt és a menühöz illő borokat. Ételkínálata jellemzően 3-5 fogás, melyet tányérra szervírozunk és felszolgálunk. Italválasztéka: ételekhez illő borsor.

 

A „C” és „A” épületek több szinten kínálják területeiket, így arra is van lehetőség, hogy a hatalmas négyzetméterszám ellenére, akár kisebb társaság is otthonosan megvendégelhető  legyen.

A Galéria minden helyszínén szívesen látja a rendezvényeken a fellépő művészeket, ám az igazi táncos mulatságokra inkább az „A” és „D” épületek alkalmasak.

 

Helyszín

Állófogadás

Koktél party

Ültetett fogadás

Gála vacsora

„A” épület

370 főig

400 főig

300 főig

320 főig

„D” épület

120 főig

140 főig

70 főig

70 főig

„C” épület

800 főig

800 főig

550 főig

550 főig

 

A Magyar Nemzeti Galéria lehetőségei kiválóan kiaknázhatók, de rendelkezik a műemlék védelem miatt létszámkorlátozással, azaz ültetett fogadás esetében 550 fő, míg álló fogadás esetében 800 fő a maximális befogadóképesség.

 

A Magyar Nemzeti Galéria 3 különböző helyszínnel áll rendelkezésére:

1. A Magyar Nemzeti Galéria „A” épület-Volt Ludwig Múzeum

2. A Magyar Nemzeti Galéria „D”épület-Kőtár

3. A Magyar Nemzeti Galéria „C” épület-főépület

 

A termek befogadó képessége

 

Helyszín

Álló alkalmak

Ültetett alkalmak

„A” épület

370 főig

300 főig

„D” épület

120 főig

70 főig

„C” épület

800 főig

550 főig

 

Magyar Nemzeti Galéria „A” épület

A Budai Vár épületsorában található ez a vörös márványborítású, kortárs művészek alkotásaival díszített terem, mely nem csak exkluzív rendezvényeknek, konferenciáknak ad otthont, de egy kötetlenebb hangvételű, fellépőkkel, szórakozási lehetőségekkel tarkított, dolgozói partinak is kitűnő helyszínt biztosít.

 

Magyar Nemzeti Galéria „D” épület Kőtár

A középkori és reneszánsz lapidárium szobortöredékeket, szobrászi értékű épület-faragványokat, valamint sírkőtöredékeket tartalmaz a 11-16. századból. A jáki apátsági templomból, a középkori kalocsai székesegyházból, a pilisszentkereszti ciszterci apátságból származó nagyobb emlékegyüttesek mellett a magyar művészettörténet korai szakaszának olyan emblematikus darabjai találhatók itt.

Megközelíthető a Galéria főbejárata, valamint az Oroszlános Udvar felől. Kis létszámú elegáns rendezvények helyszíne

 

Magyar Nemzeti Galéria „C” épület

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Önálló múzeumként 1957 óta működik. Jelenlegi helyére, a Budavári Palota épületébe 1975-ben költözött. Márvány borítású belsőtere exkluzív hatást biztosít. Nagyszabású, színvonalas fogadások számára ideális helyszín.

2013-12-09T12:48:47+00:00