Mit keresünk az ideális helyszínben?

Mit keresünk az ideális helyszínben?

A legjobb helyszín kiválasztása legalább akkora mértékben járul hozzá egy rendezvény sikerességéhez, mint az ott történő események; az illő és jól megválasztott helyszín tulajdonképpen keretezi a rendezvényt, segít azt emlékezetesebbé és elevenebbé tenni, akár magán- akár céges programról van szó. De mégis mi az, ami kiemelkedővé teszi az egyiket a másikkal szemben – milyen szempontok alapján ajánljuk a helyszíneket megrendelőinknek? Megrendelőként pedig: mire figyeljünk, amikor álmaink rendezvényének helyét keressük?

Méret, kapacitás

Evidencia, de ez legyen szempontjaink között a vezető: nagyban leszűkítheti a választás körét, ha mindjárt az elején meghatározzuk, mekkora volumenű eseményt tervezünk, nyilvános vagy magánjellegű, széleskörű vagy intim rendezvényre készülünk.

Rugalmasság, alkalmazkodási lehetőségek

Mivel két hasonló célú és célcsoportú rendezvény sem ugyanolyan, nincs közöttük két egyforma, ezért fontos olyan helyet választani, amely kész arra, hogy többféle igényt és kérést kiszolgálhasson – különböző mértékben legyen átalakítható, átszabható, átrendezhető.

Elhelyezkedés és megközelíthetőség

Sok esetben már a rendezvénynek otthont adó települést, bárost sem egyszerű kiválasztani – ez elsősorban nyilvános eseményeknél szempont. Továbbra is a főváros vezet ebben a tekintetben, ám akárhová is szervezzük a programot, a könnyű és praktikus megközelíthetőség mindig fontos kérdés.

Magánrendezvények esetében sokszor lényeges szempontot képeznek a település egyéb adottságai (infrastruktúra, vendéglátás), valamint esztétikai minőségei is (például egy vidéki esküvő vagy lánybúcsúztató megtervezésekor).

Stílus és hangulat

Magától értetődő, hogy egy konferencia és egy születésnapi összejövetel nem azonos stílusú helyszínt igényel, ám a rendezvény típusának ismeretében is többféle hangulatú, atmoszférájú létesítmény közül lehetséges választani. Szerencsére általában a megrendelő igényei között jelzi, hogy például modern vagy rusztikus, barátságos vagy letisztult környezetben álmodta-e meg az eseményt.

Bárhogy is válasszunk, vagy döntsön ügyfelünk, a helyszín kijelölését érdemes nem elhamarkodni, kellően megfontolni és mérlegelni, hiszen rengeteget ad hozzá a rendezvény élvezeti értékéhez!

2016-02-24T10:00:44+00:00