Tippek a felejthetetlen szabadtéri partikhoz

Tippek a felejthetetlen szabadtéri partikhoz

2016.03.10

Lassacskán valóban beköszönt a tavasz, így a nagyszerű hangulatú szabadtéri rendezvények ideje, szezonja is egyre közeledik. A barátságosabb időnek és a jóval több napsütésnek hála, újra megnövekszik majd azoknak az ünnepségeknek, fogadásoknak, összejöveteleknek a száma, amelyeket a szabad ég alatt szeretnének megtartani a résztvevők – lássuk, hogyan lehet ezeket az eseményeket igazán emlékezetessé tenni!

Helyszín és környezet

Persze a természet közelsége és a helyszín szabadtéri mivolta már önmagában lenyűgöző tud lenni, ez azonban egyáltalán nem független attól, pontosan hova is szervezzük-tervezzük a rendezvényt. Érdemes egy valóban festői vagy bájos helyet kiszemelni, ha mégoly egyszerű is: nem szükséges, hogy a háttérben hegyek magasodjanak, vagy víz legyen a közelben – a szép, rendezett, gazdag növényzet és a nyugodt, csendes környezet már nyerő kombináció.

Dekoráció

Ebben az esetben természetesen más típusú dekorációra van szükség a hagyományoshoz képest; kevésbé emelkedett díszítés is megfelelő lehet a beltéri, éttermi vagy előadótermi, vendéglátóipari helyszínen megrendezett eseményeken megszokottnál, azonban a kreativitást ugyanolyan fontos bevetni. A rusztikus hatás, természetes vagy egyszerűbb, enyhébb színek kedvezőbbek a kinti környezetben.

Apró részletek

Egy ízlésesen megtervezett és hatásosan szövegezett meghívó tulajdonképpen már fél siker, bármilyen eseményről legyen is szó: ennek fontosságáról a kötetlenebb jellegű, felszabadultabb hangulatú kinti rendezvények esetén sem szabad megfeledkezni.Kis részlet, de annál jobban emeli az összképet, ha az érkező vendégeket valamilyen mesterséges bejárat fogadja – elég ehhez egy kisebb kapu vagy belépő is, valamely jelzés, amely úgymond elhatárolja a rendezvényt a külvilágtól.

A szabadtéri helyszín önkéntelenül is oldottabb, bensőségesebb atmoszférát biztosít, amelyet a megfelelő hangulatvilágítással vagy akár zenével (amennyiben az esemény azt megkívánja) tovább lehet erősíteni.

Bármilyen rendezvény is lebegjen a szemünk előtt, annyi bizonyos, hogy a szükséges „hozzávalók” bevetésével és néhány eredeti ötlettel egészen különleges emlékeket szerezhetünk a szabadtéri megvalósításnak köszönhetően!

2016-03-10T14:26:27+00:00