Az évzáró céges rendezvényekről

Az évzáró céges rendezvényekről

Nemrégiben írtunk a céges rendezvények karácsonyi típusáról, ezúttal nézzük meg, milyen lehetőségek és alternatívák állnak rendelkezésre, ha az újév megünnepléséről van szó! Persze akad olyan vezetőség vagy kollektíva, akik összevonják a két jeles alkalom apropóján rendezett eseményeket, szerencsére arra is van példa, hogy mindkét ünnepnek külön figyelem jut.

B34gS0LWJE-Ajxqja6fgIzfdF9UijsQjoD4B4vF6-AI

A karácsonyi ünnepségekhez hasonlóan vállalati szinten gyakran lehet találkozni nagyobb volumenű, exkluzívabb jellegű újévi rendezvényekkel – ez főként azokra a szélesebb kollektívákra jellemző, amelyek méretükből adódóan nem tudnak közvetlenebb vagy bensőségesebb hangulatot teremteni, azonban az anyagi lehetőségeik adottak egy professzionálisabb környezet és élmény előidézéséhez. Ezekben az esetekben gyakoriak a nagyobb közönség igényeit kielégítő programok, például koncertek (hangulattól és vállalati jellegtől függően komoly- vagy könnyűzenei), ám nem ritkán előfordul, hogy egy tekintélyesebb méretű komplexumot vagy annak egy szintjét kibérelve inkább a kötetlen szórakozásé, a táncé a főszerep.

Miért fontos ebbe pénzt és energiát fektetni?

A karácsonnyal ellentétben itt valóban a szórakozás, a felüdülés hangulata uralkodhat a meghittséggel, ünnepélyességgel szemben – természetesen nem arra kell gondolni, hogy ilyenkor a dolgozók és beosztottak féktelen tivornyázásba és bulizásba kezdenének; az etikettet és a kulturált szórakozás szabályait nem árt mindenkinek betartania, bármilyen kötetlen hangulatú eseményről is legyen szó. A kikapcsolódáson túl pedig a közösen, jó hangulatban eltöltött idő, erősíti a munkahelyhez és a munkaközösséghez fűződő viszonyt, valamint a megbecsültség érzését is.

Az egyedülálló, ünnepi hangulatot és alkalmat megragadva a jótékonyság felé fordulni kimondottan nemes gesztus: az év végének közeledtével rendszeresen rendeznek nagy- és kisebb vállalatok, csoportok, cégek jótékonysági gálát, bált vagy tombolát, amelynek keretében nemcsak a résztvevők érezhetik jól magukat, de segítséget is nyújthatnak, adakozhatnak egy jó cél érdekében.

2015-12-16T14:38:52+00:00