Az igazán jeles ünnep: a házassági évforduló

Az igazán jeles ünnep: a házassági évforduló

A rendezvényszervezés legfontosabb és legkeresettebb műfaja az esküvőszervezés – a jelenlévők, és legfőképpen az ifjú pár életének egyik legfontosabb momentuma a házasságkötés és a lagzi. Az ezt követő évek is fontosak lehetnek: hogyan ünnepelhetjük meg méltóan ennek a kivételesen fontos napnak a jubileumait?

 poq0OYmhemus1tyLEsRTqWJinLk_nYNPzUGy2CgAocA


A házassági évfordulók, különösen a kerek jubileumok majdhogynem olyan fontosak, mint a voltaképpeni házasságkötés napja. Ezért sokaknak támadhat az az ötlete, hogy rendhagyó formában, egy újabb ünnepség keretében emlékezzenek meg a jeles dátumról, attól függetlenül, hogy akár 10, akár 20, sőt akár 50 év telt el a nagy nap óta. Ehhez a nagy felelősséggel járó és adott esetben sok feladatot, ráfordítást igénylő esemény megszervezéséhez érthető okokból szintén sokan kérik hivatásos rendezvényszervezők segítségét. Nézzük, mire is ajánlott különös gondot fordítani! 

Fontos egyeztetni, hogy esetleg a megrendelőnek van-e valamilyen tematikus elképzelése, szeretné-e egy megadott hangulat vagy akár színskála alapján megtervezni a díszítést, az esetleges használandó elemek, anyagok színét, akár szeretné-e minél hívebben reprodukálni a házasságkötéskor alkalmazott dekorációkat. Mivel az évfordulós ünnepségek általában egy formális vacsora köré szerveződnek, fokozottan figyelembe kell venni az ételekre és italokra vonatkozó igényeket is.

Egy kiváló vacsora megfelelő program lehet ilyen esetekre, azonban egyéb eredeti, szívet melengető megoldásokkal még emlékezetesebbé lehet tenni az eseményt. A lagziról készült fotókkal, videókkal, ha hosszú jubileumról van szó, az azóta eltelt közös évek jelentős momentumairól készült személyes képi- és hanganyagok lejátszásával, vetítésével igazi nosztalgiakalandot élhetnek át a vendégek, s a kedves pár mellett így maguk is részeseivé válhatnak, bekukkanthatnak a házaspár életébe, örömeibe.

 

Akárcsak házasságkötéskor, ez alkalommal is fontos lehet a meghívók elkészítése, mely még emelkedettebbé és ugyanakkor vonzóbbá is teheti a meghívottak számára az eseményt. Adott esetben szükség lehet profi fotográfus alkalmazására is – hiszen ez is a közös élet egyik újabb megőrzendő állomása a házastársak számára.

2015-08-24T07:47:43+00:00