Csak a fehér az ünnep színe? Tévedés!

Csak a fehér az ünnep színe? Tévedés!

Továbbra is általános gyakorlatnak mondható, hogy az igazán ünnepi, jelentős rendezvényeken a fehér uralja a komplett dekorációt. Tény, hogy a fehér szín tisztaságát és emelkedettségét nehéz lekörözni, ám számos egyéb árnyalatot is használhatunk különleges alkalmakkor. Adunk néhány ötletet!

 

G0_-lLwq4XsGr9_N0ArNUsDBrf0e9YZ1NJ2wM8z3CcY

 

Ahogyan például egy olyan igazán tradicionális ünnepnek, mint a karácsony, is kibővült az eszköztára, és a megszokott színek közé (piros, zöld, arany) újabbak és újabbak vegyülnek, a hagyományos, formális dekoráció jellemzői is átalakulóban vannak. A fehér továbbra is uralkodik, ám egyre többen mernek kreatív, változatos megoldásokhoz folyamodni. Természetesen, mint minden, alapvetően ez is a rendezvény jellegének a függvénye, az alábbiak az általános értelemben vett formális ünnepségekre vonatkoznak (lehet családi összejövetel is, de emelkedettebb stílusban).

 

 

Az ezüst és az arany megszokott ünnepi szerepük miatt magától értetődően jó választások, a kevésbé vállalkozó kedvű megrendelők ragaszkodhatnak a fehér-ezüst vagy fehér-arany párosításokhoz, esetleg a pezsgőszínhez. Szintén ajánljuk konzervatívabb stílusban a fehér és a pasztellek (púder, menta, babakék) szimultán használatát. A pasztell színek továbbra is rendkívül divatosak, és játékosságuk mellett kifinomultságot és visszafogottságot is sugároznak.

 

 

Maradva a tradicionális alapok megfűszerezésénél, a fehér és az igazán élénk tónusok is remek együtteseket alkotnak. Egy szép sötétvörös, tengerészkék vagy püspöklila fantasztikus hatást kölcsönöz a tiszta és fenséges fehér színeknek. A virágokat és egyéb dekorációkat is illeszthetjük a másodlagos árnyalathoz.

 

 

Az újító szándékú, vállalkozó szellemű illetők akár mély, bátor színeket is használhatnak a díszítést meghatározó alaptónusként. Szerencsére rengeteg olyan telített, különleges árnyalat létezik, amelyek nem hogy megfosztanák ünnepélyességétől az alkalmat, inkább csak hozzáadnak ahhoz. Az olyan, önmagukban is elegáns árnyalatok, mint a burgundi, a padlizsán lila vagy az olívzöld kiváló kiindulási alapok lehetnek egy megkülönböztetett figyelmet érdemlő rendezvény dekorációjának megtervezésekor.

2015-10-01T09:19:57+00:00