Sokoldalú programötletek munkaközösségeknek

Sokoldalú programötletek munkaközösségeknek

A munkahelyi rendezvényeket, vagy akár a csapatépítő programokat továbbra is sokan úgy értelmezik, mint egyfajta kötelezően teljesítendő, a munkakörhöz tartozó feladatot, és megfeledkeznek arról, hogy ezeken valóban a kapcsolatok építése, az összetartás javítása, az alkalmazottak megjutalmazása a cél. Ráadásul bizonyos programötletek segítségével akár a játék, a sportolás vagy a művelődés is segíthet abban, hogy jól érezzük magunkat!

 

3cEE_MG2ogq0qV5XBZ75xPmhfxBIKzASQya1PHhm-GM

 

Természetesen nagyon fontos a szórakozás és a felszabadultság, ezért a legtöbb munkahelyi rendezvény programjának része a vacsora, az italok, az élő zene – csapatépítések esetén is számtalanszor főszereplő az evés-ivás. Ám rengeteg lehetőség van arra is, hogy akár egy csapat, akár egy nagyobb munkaközösség összetartásának érzetét erősítsük, mindemellett pedig hasznos és érdekes programokon vehessünk részt. Íme, néhány ötlet ezek közül:

 

Sportprogramok

Az egymásra odafigyelés mellett a testi erőfeszítések segítségével a szellemnek is jót esz, ráadásul a csapatjátékok valódi játéknak is felfoghatók, a versenyszellem mellett remek szórakozást nyújtanak.

 

Múzeumlátogatás

A hazánkban található számtalan színvonalas múzeum remek alkalmat nyújt arra, hogy a team vagy az alkalmazottak csoportja izgalmas és új információkkal gazdagodjon, később – akár egy aznapi kötetlen ebéd vagy vacsora keretében – meg is beszélhessék tapasztalataikat. Az igazán jó kiállítások titka abban rejlik, hogy mindenki számára érdekfeszítőek, így nem kell szakértőnek lenni az adott területen ahhoz, hogy élvezhessük őket.

 

Túra, kirándulás

Szintén egy, a testet megedző, de a szemet és a szellemet gyönyörködtető program: egy precízen megszervezett kirándulás ráadásul nem csak a túrázás vagy az utazás kidolgozásából áll, hanem tartalmaz további speciális programokat is, például a helyi látványosságok, intézmények megtekintését is. Az étkezések, vagy akár egy piknik útközben pedig nagyszerű alkalom a beszélgetésre, pihenésre.

 

Közös főzés, házi főzőverseny

A „főzőversennyel” tétet adhatunk a közös főzésnek, ahol kisebb csapatokba rendeződve a munkatársak jókedvűen, egymással együttműködve készítenek finom ételeket, közben pedig együtt gazdagodnak új élményekkel. Az étel elkészítésének fáradalmai után igazi jutalom azok elfogyasztása, ahol azt is vitára lehet bocsátani, melyik csapat tette az asztalra a legfinomabb fogást.

2015-11-02T10:13:23+00:00