Ádám Villa

Ádám Villa

A környezet, elhelyezkedés

A Rendezvényhelyszín a Városliget és az 56-osok tere szomszédságában a Városligeti fasor romantikus és elegáns villasorának egyik gyöngyszeme. 

Budapest szívében található, így bárhonnan könnyen megközelíthető.

A Villa adottságai

A Városligeti fasor 35/A szám alatt található elegáns épületet 1920 körül építették Ádám Lajos sebészprofesszor és családja számára. Jelenleg – régi állapotának teljes fényében – rendezvényházként és kis létszámú esküvők helyszíneként üzemel. A több, részben összenyitható helyiségből álló villában az asztalok elrendezését a megrendelő igényei, és az esemény létszámának függvényében számos variációban tudjuk kialakítani. A dohányzás a termekkel közvetlen kapcsolatban álló teraszon oldható meg.

 

Fogadótér: a Hall

Az épületbe érkező vendégek egy díszes lépcsősoron keresztül érkeznek a villa központjaként funkcionáló Hallba. Az intarzia berakásos ajtókkal, stukkós mennyezettel díszített központi tér alkalmas a rendezvények alatti vendéglátás lebonyolítására, de megfelelő egy kisebb létszámú esemény táncterének is. Ebből helyiségből nyílik a Keleti és a Nyugati szárny, illetve innen közelíthetők meg a mosdók is.

 

A Keleti Szárny adottságai 

A Hallból továbbhaladva balra nyílik a Villa Keleti Szárnya. Ez a terem az épületben található nagyobb oktató vagy konferenciahelyiség, ugyanakkor megfelelő lehet a vendéglátás lebonyolítására is.

Kialakításának köszönhetően a privát rendezvények esetén lehetőség nyílik arra, hogy az éppen nem táncoló vendégek a zenekar muzsikálásától egy kicsit távolabb, kényelmesen beszélgethessenek vagy megpihenhessenek két tánc között.

 

A Nyugati Szárny adottságai

Amennyiben a Hallból jobbra fordulunk, akkor érkezünk meg a Nyugati Szárnyba. Ez a helyiség a kisebb tréning- és konferenciaterem. Dobogós kialakítása színházsoros berendezésű előadások megtartására éppúgy alkalmassá teszi, mint sajtótájékoztatók lebonyolítására.

Kis létszámú privát események alkalmával beépített dobogójával, és félköríves ablakos kialakításával alapállapotban tökéletesen megfelel a zenekarok számára az esetleges mulatsághoz. Itt a táncos lábúak kötetlenül mulathatnak, míg a pihenés és beszélgetés megoldott a másik termünkben.

2020-08-29T11:22:09+00:00