Festetics Kastély

Festetics Kastély

A Kastély bámulatos szépsége az elmúlt századokban is koronás főket, főhercegeket, diplomatákat, híres családok tagjait vonzott ide.

Az utóbbi két évtizedben olyan neves látogatói voltak, mint a belga királyi pár, Göncz Árpád, Mádl Ferenc valamint Portugália, Németország, Csehország, Szlovénia, Szlovákia, Ausztria, Lengyelország, Olaszország és a Kínai Népköztársaság és a Vietnámi Szocialista Köztársaság elnökei. A Festetics-kastély ma múzeum és konferenciaközpont. Állandó és időszaki kiállításait évente mintegy 200 ezer látogató tekinti meg. Zenei rendezvényei megközelítik a százat.

Fehér tükörterem

A kastély fehér tükörterme ad otthont a zenei rendezvényeknek:

Szóló koncerteknek, kamarazenekaroknak, énekkarok, szóló énekesek hangversenyének.A nyári hónapokban a mesterkurzusok rendezvénysorozat keretében zeneművészek és tanítványaik nyújtanak maradandó zenei élményt az ide látogatóknak.

Velencei tükörterem

A Helikon Kastélymúzeum velencei tükörtermében és egymásba nyíló báltermeiben lehetőség van konferenciák, szakmai találkozók, üzleti megbeszélések, protokoll összejövetelek, állófogadások, díszebédek, díszvacsorák lebonyolítására. Egyszerre 150 fő részére tudunk kényelmes, kulturált elhelyezést biztosítani. A korszerűen felszerelt konyhában – az ott elkészített menüajánlatok mellett – kívánságra is készítenek menüsort. A Kastély 4 lakosztályában és 14 szállodai szobájában 57 fő részére tud szállást biztosítani.

 

Park

A kastély parkjába a díszes főkapun juthatunk be. Évente 70 ezer egynyári virágot ültetnek ki a kertészek a nyírott pázsitba illesztett ágyásokba. Az előkertet vadgesztenyefák, török mogyoró, orgonák, fekete fenyők és más fák, bokrok mellett két klasszikus szépségű japánakác, és Festetics György gróf mellékalakokkal kiegészített bronzszobra és egy nagy szökőkút díszíti.

A park több évszázados fáinak lombjai alatt nyári estéken klasszikus színházi előadásokat élvezhet az ide látogató vagy gyertyafényes, zenés éjszakai kastély-látogatáson vehet részt.

A kastély szobrokkal díszített nyugati homlokzatával szemben két szökőkutat is magába foglaló francia kertben gyönyörködhetünk, amely mögött tízhektáros angolpark húzódik. A sétányok a park ősöreg fák között kanyarognak, köztük 400 éves is akad. A parkot a Festetics család céltudatosan szépítette, gazdagította növényritkaságokkal is. Több mint 50 fafaj és 

állófogadások, díszebédek, díszvacsorák lebonyolítására. Egyszerre 150 fő részére tudunk kényelmes, kulturált elhelyezést biztosítani. A korszerűen felszerelt konyhában – az ott elkészített menüajánlatok mellett – kívánságra is készítenek menüsort. A Kastély 4 lakosztályában és 14 szállodai szobájában 57 fő részére tud szállást biztosítani.

 

2018-05-30T08:47:41+00:00