Gerbeaud Ház

Gerbeaud Ház

A legendás Gerbeaud Cukrászda Budapest szívében, a Vörösmarty téren méltán büszkélkedik azzal, hogy Európa egyik legrégibb, legnagyobb, tradíciókban leggazdagabb és leghíresebb Cukrászdája.

A szalonokban szívesen szolgálnak fel csoportoknak (minimum 10 fő) kávéházi menüket vagy rendeznek állófogadást.

Átrium terem

Talán kevesen tudják, hogy Gerbeaudban már a XIX. század legvégén rendezvényt, partit, és esküvőt szerveztek a társadalmi élet legillusztrisabb rétegeinek. Festmény örökíti Sisi királynőt, mikor kilép Gerbeaud híres Városligeti Pavilonjából (a festmény a Gödöllői Királyi Kastélyban látható). E szép kor szellemét szinte érzékelhetően őrzi ma is a Gerbeaud Ház. Az épület legnagyobb terme, az üvegtetővel fedett történelmi belső udvaron kialakított Átrium terem 300 m2 hasznos vendégtérrel várja kedves vendégeit.

Emeleti dísztermek

Az 1858-ban Pest város építőmestere, Hild József által tervezett és megvalósított, impozáns, Vörösmarty téri épület első emeletén lélegzetelállítóan gyönyörű termek találhatók, melyek egyedülálló rendezvényhelyszínek a belváros szívében. A sorozatosan egymásba kapcsolódó termek mennyezete gazdagon aranyozott, művészi stukkókkal díszített. A Vörösmarty térre néző két főterem falai nemes, intarziabetétes faburkolattal vannak ellátva, az e két termet elválasztó teremmagasságú csuklós faajtók ablakai csiszolt üvegek, az egyikük végén hatalmas tükör emeli a környezet eleganciáját.

A Dorottya utca mentén kisebb és nagyobb termek váltogatják egymást. Az őket összekötő, középen nyíló nagy szárnyas ajtók mögül újabb és újabb gyönyörű látvány tárul a rendezvények résztvevői elé, a vendég úgy érezheti magát, akár egy mesés francia kastély látogatója.

Gerbeaud Sörház

A Gerbeaud Sörház a jól ismert és méltán népszerű Gerbeaud Kávéház alatt helyezkedik el. A Sörháznak a Vörösmarty tér ékességeként pompázó patinás épület ad otthont, amely akár a Kis földalattival, akár a Váci utcáról gyalogosan is könnyen megközelíthet. Ide akár egy baráti sörözésre vagy egy kiadós étkezésre is megéri betérni. A ház saját, habos és gyöngyöző csapolt-, illetve palackos sörei mellé helyben készített sörkorcsolyák közül választhat. A ‘Sörház’ sült kolbász igen ízletes és kellően fűszeres, méretét tekintve fél- és egy méteres változatot rendelhet, hozzá mustár, torma és savanyú párolt káposzta illik.

A legtöbb étel mellé langyos, házi perecet kínálnak, amelyen a hatalmas sószemek alig várják, hogy elropogtassák őket. Az asztalokon található perec állványról ki-ki maga elveheti a számára legvonzóbbat. Ha nem sörkedvelő, válasszon a ház címkéjével ellátott kiváló borok egyikéből, vagy Gerbeaud ásványvizet. A Gerbeaud Söröző kiválóan megfelel kirándulócsoportok fogadására, valamint céges rendezvények, illetve családi ünnepségek lebonyolítására. A különféle módon berendezett helyiségek által lehetőség van a 25-től 220 főig terjedő csoportok elhelyezésének egyéni kialakításár.

ONYX étterem és Onyx Salon

A régi Kis Gerbeaud helyén kialakított, klasszikusan elegáns és mégis bátran fiatalos étterem konyhájával deklaráltan a legjobbak közé akar kerülni. Az 50 személyes étterem belső tervezését a több külföldi éttermet is megálmodó Varró Zoltán belsőépítész végezte. Így alakult ki a Gerbeaud belső képéhez jól illeszkedő, mégis fiatalos és modern belső, ahol a hangsúly a harmónián van. A gourmet étteremben az ételek kizárólag friss, gondosan megválogatott alapanyagokból készülnek. Az étterem a Gerbeaud Ház a la carte éttermeként funkcionál. Kisebb társaságok, baráti vacsorák alkalmával maximum 4-6-8-10 fős asztaloknál ültethetőek le a vendégek; a bútorok mozgatásra, cseréjére, a terem átrendezésére nem nyílik lehetőség.

Az Onyx étterem különtermeként a 2008 tavaszán létrehozott üvegtetővel fedett belsőudvart, az Onyx Salont ajánljuk rendezvények helyszínéül. A terem a Gerbeaud Ház oldalán, a Harmincad utca felől, külön bejáraton át, vagy az éttermen keresztül közelíthető meg. A Salonban is az Onyxban megszokott stílus, formavilág és design köszön vissza, s lehetőség nyílik a 30 vendéget akár egyetlen nagy asztalnál kényelmesen leültetni, vagy 45-50 fő tud kényelmesen megvacsorázni külön asztaloknál.

 

2019-04-01T09:39:31+00:00