Magyar Nemzeti Galéria

Magyar Nemzeti Galéria

A Galéria nem csak a jó ismert főépülettel, de két másik rendezvényhelyszínnel is kecsegtet. Az újdonságnak számító Kőtár és a volt Ludwig Múzeum területe is kitárta kapuit a rendezvények előtt.

 

Magyar Nemzeti Galéria „A” épület

A Budai Vár épületsorában található ez a vörös márványborítású, kortárs művészek alkotásaival díszített terem, mely nem csak exkluzív rendezvényeknek, konferenciáknak ad otthont, de egy kötetlenebb hangvételű, fellépőkkel, szórakozási lehetőségekkel tarkított, dolgozói partinak is kitűnő helyszínt biztosít.

Magyar Nemzeti Galéria „D” épület Kőtár

A középkori és reneszánsz lapidárium szobortöredékeket, szobrászi értékű épület-faragványokat, valamint sírkőtöredékeket tartalmaz a 11-16. századból. A jáki apátsági templomból, a középkori kalocsai székesegyházból, a pilisszentkereszti ciszterci apátságból származó nagyobb emlékegyüttesek mellett a magyar művészettörténet korai szakaszának olyan emblematikus darabjai találhatók itt.

Megközelíthető a Galéria főbejárata, valamint az Oroszlános Udvar felől. Kis létszámú elegáns rendezvények helyszíne borítású belsőtere exkluzív hatást biztosít. Nagyszabású, színvonalas fogadások számára ideális helyszín.

Magyar Nemzeti Galéria „C” épület

A Magyar Nemzeti Galéria a magyarországi képzőművészet kialakulásának és fejlődésének folyamatát dokumentáló és bemutató legnagyobb közgyűjtemény. Önálló múzeumként 1957 óta működik. Jelenlegi helyére, a Budavári Palota épületébe 1975-ben költözött. Márvány

A „C” és „A” épületek több szinten kínálják területeiket, így arra is van lehetőség, hogy a hatalmas négyzetméterszám ellenére, akár kisebb társaság is otthonosan megvendégelhető  legyen.

A Galéria minden helyszínén szívesen látja a rendezvényeken a fellépő művészeket, ám az igazi táncos mulatságokra inkább az „A” és „D” épületek alkalmasak.

2019-03-06T14:20:16+00:00