Up & Down

Up & Down

Az  Up&Down  egyszerre vagány és elegáns,  igazi fúziós étterem, ahol találkozik a magyar és az ázsiai konyha, a fine dining és a bisztró stílus,  a laza hangulat és a professzionális szerviz. Budapest legújabb találkozóhelye egyedülálló dizájnnal és folyamatosan megújuló, izgalmas étlappal várja a vendégeket  a Fővám téren, a Szabadság híd lábánál, Gellért hegyre néző  csodálatos panorámával. Legyen szó üzleti megbeszélésről, baráti vacsoráról vagy épp egy romantikus randevúról, éttermünk ideális helyszín  lehet. Séfjeink a legkiválóbb, legfrissebb alapanyagokból varázsolnak igazi remekműveket a tányérokra, de ezen sorok helyett beszéljenek inkább az ételek,  jöjjön el és próbálja ki  az Up&Down élményt!

Az étterem belső terének látványa a XX. század történelmi korszakainak formalenyomata. Egy arisztokratikus, vagy nagypolgári eleganciával készült enteriőr, melyen e viharos évszázad átszáguldott. Megélt jobb időket, s látott rosszakat, birtokolták finom urak, s bitorolták barbárok.

A falakon a míves stukkók maradványai, mellettük a beázások foltjai, a kristálycsillárokat kiegészítik a dróton, foglalatokon fityegő lámpaizzók, a padlón a sok használattól elkopott mintázat, oldalfalakon erodált burkolat, mindenféle illetéktelen behatoló falfirkái. Ezek mind látványelemek, a gondos tervezés patikamérlegen adagolt részletei.

Kontrasztot képeznek a vendégeknek helyet kínáló bútorokkal, melynek anyagai kiváló minőségről és a XXI. század technológiájáról tanúskodnak. Az elkopott mintákat, s azok elhelyezését a belsőépítész, Veres Péter minden felületre egyedileg tervezte meg, s jelenítette meg különböző módon, az adott anyaghoz, felülethez a legjobban illően. A kövekbe bemarással, a falburkolatokon áttörésként, az üveg felületen savmartként, a Duna partot tükröző bárpultokon többszörösen rétegződő csipkefelületként. A világítás is visszaadja a korszakok váltakozását: a régi korok pompáját idéző kristálycsillárok mellett, a későbbi korszak igénytelenségét mutató „orosz csillár” villanykörték sokasága. A falburkolatokban egyedi programozással ellátott fényfestő rendszer gondoskodik a különböző hangulatok színvilágának megjelenítéséről, melynek színei hol kiemelik, hol elrejtik a falak struktúráján kialakított időképet.

 

UpDown91627További kontrasztként jelennek meg a klasszikus képkeretekbe illesztett, hatvanas évek hangulatát idéző, kissé túlexponált fekete-fehér fotók, melyek a színes háttérfényekre reflektálnak a maguk színtelenségével, s már-már bizarr témáikkal. A látvány mögött mindenütt ott a modern technika, a legmagasabb komfortérzetet meghatározó kényelmi berendezések. A design is ügyel a funkciókra. A belső dobogó nyáridőben az utcaszinttel összenyitható, félig zárt terasszá alakul, vagy ha szükséges néhány mozdulattal  koncertpódium lehet fényekkel, az előadókat kiemelő, hangcsillapításra is alkalmas háttérrel. A látványt meghatározó legfőbb térelemeket a Redform Design Stúdió kivitelezte. Az alsó szint is a múltat idézi, de annak ipari világát, füstöt, kormot okádó gépeivel, gőzöket eresztő csöveivel, „amperszagot” árasztó villamos kapcsolóival. A bárpult és discopult a régi boltok kirakatát védő hullámlemez redőnyökből készült, az irodaajtó pedig egy börtöncelláról lett leszerelve. A hátsó sarokban motorbicikli blokkjából kialakított kompresszor, s egy teherlift ajtaja zárják a látványt.

2019-03-01T09:58:31+00:00