(English) Millenary

(English) Millenary

A Millenáris Park a budai oldal legnagyobb, ikonikus rendezvényhelyszíne. A múlt században Ganz Ábrahám által a Pesti Hengermalom területén alapított vasöntödéből fejlesztették ki a későbbiekben a magyar ipartörténet nemzetközi hírű gyáregységét, amelynek helyén, a műemléki gyárcsarnokok újraformálásával jött létre a Millenáris Park 2001-ben. Építészeti kialakítása 2002-ben Europa Nostra-díjat kapott.

 

A park Buda legnyüzsgőbb csomópontjától, a Széll Kálmán tértől párszáz méterre, a Mammut bevásárlóközpont közvetlen szomszédságában található. A szabadidő eltöltésének többfunkciós tere. Egyszerre park, galéria koncerthelyszín és minden igényt kielégítő rendezvényközpont. A 3,5 hektáros park egyik előnye a látogatók által igen kedvelt, pihenésre szabadon használható füves területek nagysága és kulturált kialakítása. A családok, gyerekek körében nagyon népszerű a Zöld Péter játszótér is. A parkban két, közös bejáratú rendezvénycsarnok, a B és a D épület nyújt egyedülálló lehetőségeket rendezvények lebonyolítására.

Parkolásra lehetőséget nyújt az épületek alatt található, közvetlen kertkapcsolattal rendelkező mélygarázs.

Elkezdődött a revitalizáció, amely nemcsak a zöldterület megújítását jelenti, hanem az épületek műszaki, energetikai korszerűsítését is. A Millenáris Park elsősorban továbbra is rendezvénytérként funkcionál, de itt kap helyet a Startup Campus Budapest Központ is. Ezáltal egy olyan innovációs vállalkozói és multifunkcionális rendezvényközpont jöhet létre, amely összekapcsolja az innovációs ökoszisztéma legfontosabb szereplőit, induló vállalkozások létrehozását, fejlődését segíti. Ezzel a projekttel nemzetközi jó példaként szolgálhatunk és erősíthetjük a Millenáris versenyképességét az üzleti turizmus piacán is.

A Nemzeti Táncszínház is a Millenáris Parkban épül, az egykori Teátrum helyén.

A Mammut bevásárlóközpont mellett épülő új park (alatta a mélygarázzsal) szervesen összeépül majd a meglévő Millenáris Parkkal, funkcionálisan kiegészítik egymást. Míg a Millenáris Park elsősorban továbbra is rendezvénytérként funkcionál, addig az új, 2,5 hektáros zöldfelület rekreációs-pihenő parkként működik majd.

Azon dolgozunk, hogy a Millenáris olyan igényes park, illetve rendezvényhelyszín legyen, ahol rendezett, kulturált környezetben lehet a szabadidőt eltölteni, programokat szervezni. Fontos, hogy a versenypiaci elvárásoknak is megfeleljünk, a felújításnak köszönhetően etekintetben is emelkedik a színvonal.

2020-08-29T07:10:55+00:00