Deák Udvarház

A mai birtok területe az 1700-as években a Grassalkovich családé, majd Liebner József és családjáé volt.

Rózsa nevű szobánkkal szerettünk volna emléket állítani Liebner úr Rónay György (1913–1978) nevű költő unokájának is, aki Kakucsi rózsák címmel írt verset az ide kötődő emlékeiről, érzéseiről. Mi a Nagymamánktól örököltük meg a földet szántó ként, aztán egy év alatt felépült az Udvarház.

A főépület, a ma már sajnos nem álló régi Liebner kúria hangulatát idézi, s körülötte megelevenedik egy udvarház élete. Állatok, kemencék, parasztház a gazdaság része.

A Deák Udvarházhoz bolthajtásos, tornácos bejáratú kúria épület, egy kisebb Tulipános alföldi típusú parasztház, egy állatsimogató, kemencés udvar, szabadtéri konyhával tartozik, melyek között húzódik meg a régi tómederben kialakított tavacska.

A főépület elegánsan visszafogott stílusával, a régi földesúri élet romantikus hangulatát idézi és visszarepít egy kicsit a múltba.

Aki elsétál a „régi tanyáig”, csudát lát: karámok között mangalicát, törpekecskét, rackát, pulykát, pávát, tyúkokat. A jószágokat magunk neveljük-etetjük, s ha sor kerül egy-egy állat levágására egy-egy disznótor, bográcsos birkapörkölt miatt, biztos lehet a vendég abban, hogy a garantált minőség mellé ragyogó házi ízek párosulnak – különösen, ha a ház ura ragadja magához a kemence körül az irányítás.

Télikert: 2016-ban bővítettük a főépületünket. Egy, a nagyteremmel egybe nyitható télikerttel, ahol lehetőséget biztosítunk esküvői szertartások meghitt lebonyolítására is. A téli kert 2016 nyarán készült el és mindenben saját kezünk munkáját dicséri, így már 180 fő befogadására van lehetőség.