Amennyiben ténylegesen sikerre szeretnénk vinni a konferenciát, amit tartani tervezünk, akkor mindenképp érdemes megfontolni az alábbiakat. Adunk néhány tippet ahhoz, hogy emlékezetes és maximálisan sikeres legyen a konferencia.

Az első és legfontosabb, hogy jól válasszuk ki a konferencia helyszínét. Ez azért is fontos, mert már jó előre be kell járni a terepet, ki kell dolgozni a hangosítás részleteit. Nem is gondolnánk, hogy mennyit levon az egész értékéből egy rosszul beállított hangosítás. Éppen ezért fontos, hogy mindenki megfelelően hallja az előadásokat az utolsó sorban is. Az is elengedhetetlen, hogy kényelmesen és egyszerűen használható legyen minden eszköz az előadók közti váltásoknál. Épp ezért elengedhetetlen egy profi rendezvényszervező csapat, aki a háttérből végigkíséri a konferenciát.

Érdemes hangsúlyt fektetni arra is, hogy milyen host/hostess szolgáltatást alkalmazunk. Mivel ők az első lépcső, akikkel a vendég találkozik, így elengedhetetlen, hogy pozitív legyen az első benyomás. Nem is beszélve arról, hogy biztosítsák a jelenlévők számára a megfelelő információátadást. Fontos, hogy zökkenőmentes legyen a regisztráció, az eligazítás, ezért mindenképp jó pont, ha tapasztalt hostess csapattal dolgozunk. Azért sem elhanyagolható dolog, mert így a cég dolgozói ezekkel nem kell foglalkozzanak és tudnak a businessre koncentrálni.

Fontos kérdéskör a catering is egy konferencia sikerében. Nem kötelező, hogy egy nagyszabású állófogadás legyen a vége, de apró figyelmesség, ha a konferencia szünetében lehetőségünk nyílik elfogyasztani egy frissítő kávét, vagy akár egy üdítőt. Nem beszélve arról, hogy korgó gyomorral is nehéz koncentrálni, jegyzetelni, ezért egy szelet sütemény megédesítheti a legunalmasabb pillanatokat is, néhány finom pogácsáról már nem is szólva. Ez mind kellemes élményként marad meg a résztvevők emlékezetében, de sajnos ezek hiánya még inkább és negatív fényt vet a rendezvényre, amire annyit készülünk.

Végül pedig a mindenki számára oly jóleső apró figyelmességek. Milyen kellemes érzéssel eltöltő apróság lehet egy toll, amire a konferencia főbb ismérveit nyomták, vagy egy jegyzettömb a konferencia logójával. Hamár az emberek ennyire szeretnek hazavinni néhány apróságot emlékként, miért is ne legyen ez valamilyen promóciós ajándék, amivel még jobban az emlékezetükbe véshetjük a cégünk logóját? Így gyakran eszükbe fog jutni. Lehet ez egy mappa is, amiben tarthatja az iratait a résztvevő, így hasznos is, de jó promó ránk nézve. Mindez nem nagy ár a sikeres együttműködésért.

A Luxury Event munkatársai a precíz, pontos szervezés hívei, így biztos lehet abban, hogy őket választva tökéletes lesz a megálmodott konferencia.