Napjainkban a párok egyre rendhagyóbb módokat találnak ki ahhoz, hogy emlékezetes legyen az esküvői szertartásuk. Míg régebben csak az összejövetel, a lakodalom volt az, amit a szabad ég alatt tartottak, mostanában már a boldogító „igen” -t is szívesebben mondják ki a természet lágy ölén.

A házasulandó párok leggyakrabban a májustól szeptemberig tartó időszakot választják előszeretettel az esküvőjük időszakául. Ez már magában romantikus, hiszen a napsütés, a kellemes idő a szertartás alatt, majd a hasonlóan bódító este, mind már önmagában hordozzák a hangulatot a tökéletes esküvőhöz. Persze nem mindegy, hogy tengerparti környezetre vágyunk és vízparton kerül sor a menyegzőre, vagy egy árnyas, erdőközeli, ódon kastély udvarán libeghetünk végig a násznép között. Mindenkinek más a romantikus, de azért van, amiben mindenki egyet ért. Legyen az ifjú pár kedvére való, olyan amilyennek elképzelik, ne lengje körül a megfelelési kényszer senki irányába. Lássunk néhány esküvői helyszínt, amivel nem foghatunk mellé!

Romantikus esküvői helyszínek Magyarországon

A vizek szerelmeseinek lehet tökéletes helyszín a Zsófia Rendezvényhajó, ami 400 fős ültetett vendégseregig tudja befogadni a násznépet. Kisebb létszám esetén a felső fedélzeten az esküvői szertartásra is sor kerülhet, amihez gyönyörű háttérként szolgál a lágyan hömpölygő Duna. Kreatív fotózásra is tökéletes helyszínt biztosíthat, főleg este, mikor Budapest fényei is kigyúlnak. A hajó saját catering szolgáltatással rendelkezik, szakképzett, több nyelven beszélő munkatársaik gondoskodnak a tökéletes pillanatokról.

Festetics Palota egyszerre több funkciót lát el, hiszen rendezvényhelyszín és egyetemi oktatás színhelye is. Aki ide álmodja meg az esküvőjét, mellé semmiképp nem lőhet, hiszen mind a helyszín, mind a palota biztosította ellátás várakozáson felüli. Általában az elegáns, finom környezetet megkívánó esküvőket tervezők preferálják.

A Barabás Villa, ami Buda szívében, a XII. kerület Városmajor utcájában lelhető fel, nagyon közkedvelt helyszín. Kialakításának és funkciójának hála a XII. kerület hivatalos házasságkötő termeként működik, ezért lehetőség van a polgári szertartás helyben történő megtartására, nincs szükség az esküvő kihelyezése körüli körök lefutására. Ezen túl a vacsora megrendezésére is lehetőség nyílik, ami 120 fő ültetett fogadására alkalmas. A kert mind fotózáshoz, mind a gratulációk fogadásához egyaránt tökéletes hátteret nyújt.

Akik pedig az extravagánsabb helyszíneket kedvelik, azoknak jó hír, hogy nálunk akár az Aquaworld Budapestben is megtarthatja esküvőjét, sőt akár leány- és legénybúcsújukat is. Ha ennek keretében egy kis extrém élményre vágynának, rendelkezésükre áll egy kis szörfözés, búvárkodás, sőt akár a kültéri kalandparkban is vadulhatnak. Esküvő tekintetében ellenben inkább a romantikusabb vonalat képviseli a helyszín az állítható méretű termekkel, valamint az ünnepi hangulatot a fehér, földig érő selyem abroszok, a vajszínű vagy fehér damaszt szalvéták, hozzáillő virágköltemények és székselymek teszik tökéletessé. Vacsorakínálatuk bőségét ismerve, bármilyen esküvői menü összeállítására képesek, annak csak az igények szabnak határt.

Ha felkeltettük érdeklődését, keressen minket bizalommal, hogy megszervezhessük álmai romantikus esküvőjét!