A hagyományok szerint a legtöbben olyan helyszínen képzelik el az esküvőjüket, ami valamilyen módon kapcsolódik az életükhöz. Legyen szó itt valamelyikük szülőhelyéről, vagy akár csak a megismerkedésük helyszínéről, mindenkinek vannak elképzelései róla, hogy hol mondja ki a boldogító igent.

Nézzük, melyek azok a kihagyhatatlan esküvői helyszínek, amit mindenképp érdemes számításba vennünk, mielőtt kiválasztjuk az optimális helyszínt. Ha a fővárosban maradnánk, akkor mindenképp érdemes átgondolnunk Budapest egyik legmagasabb és legdekoratívabb pontját, a Citadellát.

Itt választhatunk, hogy a szabad ég alatt esküdnénk, vagy ha az idő mégsem lenne optimális, akkor rendelkezésünkre áll a 100 fő vendég befogadására alkalmas termek egyike.

Ha mégsem ez lenne a vágyunk, hanem inkább egy exkluzív és minden értelemben kiemelkedő helyszínt választanánk, akkor a Budai Várnegyedben található Hilton Budapest tökéletes választás lehet. Az I. kerület anyakönyvvezetői igény esetén a helyszínen is vállalják esküvők megtartását. A bálterme 150 fős vendégseregig képes fogadni a násznépet, míg különtermeit inkább kisebb lakodalmakhoz ajánljuk. Nem utolsó sorban pedig csodaszép környezetben fogadhatunk örök hűséget a partnerünknek, hiszen a Budai Vár, a Mátyás templom és a Halászbástya árnyékában andalogva Budapest örökre rabul ejti a szíveket.

Ha kisebb létszámú, családias szertartásban és lakodalomban gondolkodunk, akkor érdemes lehet elgondolkodni az Aquamarina Hotel nyújtotta lehetőségeken. Egy dunai esküvő igazán emlékezetes és nem mindennapi élmény lehet. Arról nem is beszélve, hogy a násznép szállása is biztosított a szállodahajó fedélzetén.

Kicsit távolodva Budapesttől, de még Pest megyéhez tartozik a Nádas Pihenőpark, ami tökéletes egy egyedi esküvőhöz. A tóparton remek lehetőség nyílik az esküvői szertartás megtartására, valamint az egész Pihenőpark gyerekbarát, így a gyermekkel érkezők is biztonságban érezhetik magukat. A vacsora helyben megoldott, nem kell külön cateringgel bajlódnunk, valamint korlátozott létszámig a szállás is helyben megoldható.

A Magas-Börzsöny kapujában található a Tóvik Vendégház, ami tárt kapukkal várja kedves házasulandó vendégeit. Az előbbihez hasonlóan gyerek- és családbarát helyszínnel van dolgunk, így mindenki jól tudja érezni magát. Nem utolsó sorban pedig teljes mértékben akadálymentesített szobákkal és területtel is rendelkeznek, gondolva a mozgásukban korlátozott vendégeikre is.

Kedvcsinálónak talán elegendő volt a cikkünk, de amennyiben még több csodálatos belföldi helyszínre vágynának, mindenképp érdemes felkeresni a Luxury Event weboldalát, ahol helyszínek teljes tárháza áll a rendelkezésünkre.