Egy csodaszép, késő tavaszi napon, a már melegedő napfény simogatja az egybegyűltek vállát, de még nem kellemetlenül meleg a hőmérséklet. Egyszerre mindenki felkapja a fejét és felállva köszönti a zsenge, zöld fűben feléjük lépdelő menyasszonyt. Az arca sugárzik a boldogságtól, de halványan még a szégyenlősség pírja is látható rajta, mivel nincs hozzászokva ekkora közönséghez. Lassan az oltárhoz ér, ahol ragyogó szemű vőlegénye várja, akinek az arcáról leolvasható, hogy soha nem látott még nála szebbet. Édesapja a kezét a vőlegény kezébe helyezi, homlokon csókolja, majd leül a számára fenntartott székre az örömanya mellé. Közben egy kis szellő borzolja az ifjú ara fátylát, ami így a vőlegény haját érinti.

Ugye milyen hangulatos és romantikus lehet egy szabadtéri esküvő? Természetesen ebben az esetben jobban ki vagyunk szolgáltatva az időjárási viszonyoknak, de egy ilyen szépséges napon még az időjárás se merné elrontani a násznép és az ifjú pár örömét. Persze vannak, akik pont ettől félve nem szeretnék a szabad ég alatt megtartani a szertartást, de merjünk álmodni, legyünk optimisták! Ettől függetlenül számos rendezvényhelyszín rendelkezik B tervvel arra az esetre, hogyha elromlana az idő. Hogy melyek ezek? Lássunk néhányat a kedvencek közül.

Szabadtéri esküvő helyszínek Budapesten

Ha szeretitek a Dunát, örömmel vennétek, hogy míg zajlik a szertartás, addig alattatok folyik Magyarország legnagyobb folyója, akkor mindenképp érdemes ellátogatnotok az Aquamarina Hotelbe, ami egy állóhajó a Római parton. Arról nem is beszélve, hogy Buda egyik legszebb helye, de remek helyszínt nyújt a kreatív fotók elkészítéséhez is ez a partszakasz. Korlátozott vendégszámig még a hotel 40 szobája is a násznép rendelkezésére áll.

Pestre átugorva, a Városligeti fasor egyik legszebb helyén található az Ádám Villa, ami előnyös elhelyezkedésének hála bárhonnan könnyedén megközelíthető. Igaz, ezt nem a többszáz fős esküvőkre tervezték, de egy szűkebb, hangulatos menyegzőhöz tökéletes választás lehet. Maga a Villa több részből áll, a Keleti Szárny inkább vendéglátáshoz, táncos rendezvényekhez alkalmas, míg a Nyugati Szárny számos konferencia, sajtótájékoztató, tehát formális esemény színhelye.

Van egy helyszín, amit több néven is ismernek, de mindegyik elnevezés egy csodálatos kertet rejt. Ez pedig az ELTE Botanikus kertje, népszerűbb nevén a Füvészkert. Ez az ősi fás, varázslatos kert vetekszik még Narniával is, ahol igazán romantikus lehet az életre szóló ígéret megtétele. Ebben a csodálatos érában kerülhet felállításra a 120 fő befogadására képes sátor, aminek felnyitható az oldala, így teljes lehet a természet közelsége. Mindenképp ajánljuk, hogy nézze meg mielőtt más mellett döntene, mert, ha egy másik helyszín lefoglalása után szeretne bele a Füvészkertbe, annak már anyagi vonzata is van általában.

Végül pedig egy olyan helyszínt ajánlunk, ami, igaz nem budapesti, de méltán kell, hogy itt álljon, hiszen csodaszép és mindenképp szabadtéri. Igen, a Nádas Pihenőparkra gondolunk, ahol egy szép kis tó előtt állva is kimondhatjuk a boldogító igent. Igazán romantikus és ideális környezet egy hasonlóan csodálatos és harmonikus közös élet elkezdéséhez.

Ha a fentiek között mégsem találtátok meg a megfelelőt, keressetek minket bizalommal, vagy böngészgessetek helyszíneink között!