Manapság a vállalatok életében egyre gyakoribb a közös rendezvények megszervezése. Ez mind nagyon jó lehetőség arra, hogy a munkavállalók igazi közösséget alakítsanak ki.

Egy céges karácsonyi vacsora remek alkalom lehet ennek a hangsúlyozására, hiszen ilyenkor az ember már az ünnepre hangolódik, így könnyebben teremt kapcsolatot. Igen ám, de megszervezni egy ilyen rendezvényt nem egyszerű, sok plusz munkát igényel az utánajárás, a helyszín tekintetében, valamint, hogy milyen legyen a vacsora, milyen programok legyenek, stb. Ebben segítünk mai cikkünkben, a Luxury Event tanácsaira alapozva.

Az egyik legfontosabb kérdés ebben a tekintetben, hogy hol is kerüljön megszervezésre a céges karácsony. Van pár szempont, amit mindenképp érdemes szem előtt tartani a rendezvényhelyszín kiválasztásával kapcsolatban.

• Elengedhetetlen, hogy a kiválasztott helyen ne legyen érvényben csendkorlátozás, mivel egy ilyen rendezvény nem feltétlenül arról híres, hogy hajnaltájt csendben hazamennek a vendégek.

• Lényeges, hogy mindenképp legyen a közelben parkolóhely, mivel senki nem szeretne sokat sétálni az autójától az összejövetel helyszínéig. Azokra is gondolni kell, akik Taxival érkeznek, hogy ki tudjanak szállni a járműből a helyszínhez közel.

• Az előre megbeszélt menük is sokat segíthetnek, hogy könnyebben és gyorsabban menjen a rendelés, vagy ha olyan helyre esik a választás, akkor mindenképp előny, ha rendelkezik saját cateringgel.

• Ha pedig van egy kis helyismeret, akkor tisztában lehetünk azzal, hogy milyen a személyzet, milyen a munkatempójuk, tartanak-e kisebb-nagyobb szüneteket a különböző események között. Továbbá, hogy ha néhányan többet isznak a kelleténél, vagy a hangulat a tetőfokára hág, akkor is tudják kezelni a rendezvényt.

A programokat is úgy kell megtervezni egy céges karácsonyi rendezvény esetében, hogy mindenki jól érezze magát, ne feszengjen a meghívottak közül senki. Éppen ezért érdemes elgondolkodni azon is, hogy meghívjanak-e humoristákat, zenekarokat, táncosokat, esetlegesen belefér-e a rendezvény jellegébe egy kis szerencsejáték, vagy akár egy hastáncbemutató. Jó ötlet lehet egy fotós szerződtetése, amennyiben meg szeretnénk örökíttetni az est eseményeit.

Hogy mégis megmutassuk, hogy melyek a leginkább közkedvelt helyek Budapesten, lássunk egy rövid összefoglalót. Méltán népszerű a Buda szívében található Lovasút, mely mindenképp egy kiemelkedően szép helyszín a XII. kerület Zugligeti úton, végre újra régi pompájában csodálható meg. Egy elegáns, hivatalosabb rendezvény helyszínéül érdemes választani a Gerbeaud Kávézót, ami számos céges rendezvénynek ad otthont. Végül a Zsófia rendezvényhajót tudjuk javasolni a vizek szerelmeseinek, akik szívesen gyönyörködnének a kivilágított, téli Budapestben az összejövetel ideje alatt.