Egyre gyakrabban hallani, hogy az esküvői szertartást a szabad ég alatt tartják a párok. De nem volt ez mindig így. Általában az volt az elfogadott, hogy egy polgári szertartás keretében összeházasodtak, majd vallásuktól függően egy templomban is megerősítették a fogadalmukat. Ezután a lakodalom már elképzelhető volt a természetben, vízparton, hajón. Most már inkább mindet szeretik kinn tartani.

Házasodni egész évben lehet, minden évszaknak megvan a maga szépsége. Mégis, a legnépszerűbb időszak a májustól szeptemberig terjedő, hiszen akkor hosszabbak a nappalok, jó az idő és minden tökéletes egy romantikus esküvőhöz. Persze a romantikus mindenkinek mást jelent, hiszen ahányfélék az emberek, mindenkinek más tetszik. Bemutatunk néhány esküvői helyszínt, amik a legnépszerűbbek közé tartoznak, tehát idén valószínűleg már nem lesz hely, de ha jövőre tervezitek a nagy napot, megérhet egy kérdést!

Romantikus esküvői helyszínek Magyarországon

Már az ókorban is tudták, hogy hajózni muszáj. A vízimádóknak is találunk olyan helyszínt, ahol a legnagyobb örömmel mondhatják ki a boldogító igent. Amennyiben egy kisebb, 30-40 fős násznép kíséri az ifjú párt, akkor tökéletes választás lehet a Roham hajó. Egy éjszakai túrát is tehetünk a lagzival egybekötve, ami igazán emlékezetessé teheti az esküvőt, míg Budapest éjjeli fényeiben gyönyörködünk. Amennyiben egy kicsivel nagyobb a násznép, akkor jó ötlet a Columbus hajó, itt 60-70 fő ültetett vendégseregre tudnak készülni, ami még kényelmesen kezelhető. A hajó saját catering szolgáltatással rendelkezik, szakképzett, több nyelven beszélő munkatársaik gondoskodnak a tökéletes pillanatokról.

Amennyiben Budapesten belül keressük a tökéletes helyszínt, akkor mindenképp érdemes elgondolkodni a Buda legszebb kerületében található Barabás Villán. Rendkívül közkedvelt színhely esküvők tekintetében, nem utolsó sorban azért, mivel ez a hely látja el a XII. kerületben a hivatalos házasságkötő terem funkcióját. A kertje remek választás fotózáshoz, valamint a gratulációk fogadásához is páratlan látványt nyújt.

Ha az extrémebb helyszínek hívei vagyunk, akkor mindenképp érdemes utánanézni az Aquaworld Budapestnek, ahol nagyon sok legény és leánybúcsút tartanak. Erre tökéletesen meg is felel, mivel az extrémebb programok, mint amilyen a szörfözés, búvárkodás, fokozzák az adrenalint, nem beszélve a kültéri kalandparkról. Ha az esküvőről, illetve lakodalomról van szó, akkor inkább romantikus, mint extrém élmények várják a párokat.

Ugyanígy, kicsit különleges helyszín a Trap Factory, amit azoknak ajánlunk, akik élnek-halnak a szabadulószobákért. Ez azon túl, hogy nem szokványos, a szertartás lebonyolítása mindenképp elegáns, a helyszín ellenére is.

Ha felkeltettük érdeklődését, keresse a Luxury Event munkatársait bizalommal, hogy megszervezhessék álmai romantikus esküvőjét és még több helyszínt javasoljanak egyedi elképzelései alapján!